Microentitati, regim juridic PFA, asigurare sanatate, telemunca

Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT!

PFA- alegerea intre norma si sistem real : optiuni si restrictii

În cazul contribuabililor care realizează venituri din activități independente, altele decât venituri din profesii liberale , venitul net anual se determină pe baza normelor de venit de la locul desfășurării activitatii (art. 69 alin (1)).

Regimul juridic al PFA -prevederi legislative

In scopul exercitării activității/activităților pentru care a fost autorizată, PFA poate stabili relații contractuale, în condițiile legii, cu orice persoane fizice și juridice, cu alte PFA, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale, pentru efectuarea unei activități economice, fără ca aceasta să îi schimbe statutul juridic dobândit potrivit prezentei secțiuni.

Limite de deductibilitate 2020: diurna, protocol, cheltuieli sociale,cadouri,tichete de masa

Ce trebuie sa depuna microentitatile la bilant in loc de note ?

Microentitatile nu mai trebuie sa mai depuna notele explicative incepand cu bilantul la 31.12.2015.

Poprirea pe salariu – ce este, cat se retine, monografii contabile

Poprirea este o modalitate de executare silita ce consta in indisponibilizarea sumelor de bani datorate debitorului de catre un tert. 

Cum functioneaza contul 461(debitori diversi) ? Cand se utilizeaza, monografii contabile

Contul 461 Debitori diversi este un cont de activ in care se inregistreaza debitorii proveniți din pagube materiale create de terți, alte creanțe provenind din existența unor titluri executorii și a altor creanțe, altele decât entitățile afiliate, entitățile asociate și entitățile controlate în comun.

Contul 473 Decontari din operatiuni in curs de clarificare- cand se foloseste? Monografii contabile

Asa cum arata si titlul, contul 473 se utilizeaza atunci cand exista operațiuni care nu pot fi înregistrate direct în conturile corespunzătoare, pentru care sunt necesare clarificări ulterioare.

Cum poti sa beneficiezi de salariu dar si de 30% din indemnizatia de somaj?

Persoanele cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizația de șomaj și care se angajează cu normă întreagă, și, ca urmare a angajării, le încetează plata indemnizației de șomaj, beneficiază, din momentul angajării până la sfârșitul perioadei pentru care erau îndreptățite să primească indemnizația de șomaj, de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizației de șomaj, stabilită și, după caz, reactualizată conform legii.

Cand poate primi un somer care se angajeaza prima de incadrare? Documentele necesare

Persoanele înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă și care se încadrează în muncă într-o localitate situată la o distanță mai mare de 15 km de localitatea în care își au domiciliul sau reședința, pot beneficia de o primă de încadrare, neimpozabilă.

Ce este telemunca?

Telemunca reprezinta o forma de organizare a muncii prin care salariatul, in mod regulat si voluntar, isi indeplineste atributiile specifice functiei, ocupatiei sau meseriei pe care o detine, in alt loc decat locul de munca organizat de angajator, cel putin o zi pe luna, folosind tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Recomandarile Ministerului Muncii : programe individualizate, modificarea temporara a locului de munca la domiciliu, telemunca

În contextul apariției riscului de îmbolnăvire cu COVID-19, Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) face o serie de recomandări care pot fi aplicate în scopul asigurării securității și sănătății lucrătorilor, dar și pentru sprijinirea angajatorilor în derularea activităților curente. Aceste măsuri sunt necesare în scop preventiv, dar și pentru clarificarea situațiilor noi în care angajatorii și angajații se pot afla din punct de vedere al relațiilor de muncă, ca urmare a măsurilor de urgență impuse de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

8 solutii privind angajatii in contextul actual in care se inchide temporar activitatea firmei – concediu, somaj tehnic, munca de acasa, telemunca

In ultimele zile, datorita contextului actual, multe firme se afla in situatia de a-si inceta activitatea fiindca continuarea derularii activitatii ar reprezenta un pericol pentru sanatatea angajatilor si partenerilor de afaceri.

Cum poti obtine 2.250 lei/luna de la stat daca angajezi someri? Documentatia necesara

Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminatășomeri în vârstă de peste 45 de ani, șomeri care sunt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale, șomeri de lungă durată sau tineri NEET primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 2.250 lei, cu obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni.

Documentar: stocuri la dispozitia clientului: definire, regim fiscal (2020), exceptii, registre de intocmit

Stocurile la dispoziția clientului reprezintă o operațiune potrivit căreia furnizorul transferă regulat bunuri într-un depozit propriu sau într-un depozit al clientului, iar transferul proprietății bunurilor intervine, potrivit contractului, la data la care clientul scoate bunurile din depozit, în principal pentru a le utiliza în procesul de producție, dar și pentru alte activități economice.

Cum poti sa lucrezi de la distanta in contabilitate?

In ultimii ani contabilitatea a devenit o activitate care a dobandit independenta fata de un spatiu fizic sau de prezenta luna de luna la ghiseele ANAF. Aceasta se datoreaza posibilitatii arhivarii electronice, implementarii de catre ANAF a modalitatilor de transmitere automata a declaratiilor fiscale precum si platilor care se fac prin aplicatiile de internet banking.

Ce lucrari poate executa un expert contabil conform legislatiei ?

Expertul contabil poate executa, ca profesionist individual sau ca societate, pentru persoanele fizice și juridice, următoarele lucrări:

10 aspecte care ar trebui urmarite la aplicatia de gestiune si contabilitate pe care o alegi

Atunci cand esti in cautarea unui program de gestiune si/sau facturare pentru afacerea ta, este bine sa ai in vedere cateva aspectepe care ar trebui in mod obligatoriu sa le urmaresti, aspecte legate de functionalitati, complexitate, serviciile asociate (mentenanta, suport in implementare si utilizare ), dar nu numai.

Sediu social expirat – ce trebuie sa faci pentru a nu deveni inactiv fiscal

Sediul social reprezinta locul de desfasurare a activitatii firmei si a primirii corespondentei si se stabileste inainte de inceperea activitatii, de regula prin incheierea unui contract in forma scrisa.

Procedura privind deducerile pentru cheltuielile de cercetare-dezvoltare la calculul rezultatului fiscal

Contribuabilii plătitori de impozit pe profit, pentru activitătile de cercetare-dezvoltare desfăsurate prin mijloace proprii sau în colaborare/asociere/acord, în scopul valorificării, beneficiază de următoarele stimulente fiscale la calculul rezultatului fiscal :

Comunicarea popririlor catre banci- in format electronic- O 1665/2020

In MOF nr. 200/12.03.2020 a fost publicat O 1665/2020 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanta a actelor de excutare silita si a procedurii de comunicare a acestora, care aborga Ordinul nr. 691 din 12 mai 2017 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a actelor de executare şi a procedurii de comunicare a acestora .

Venituri din activitati independente realizate in baza contractelor de activitate sportiva -impozitare 2020

DGRFP Brasov a publicat in 13.03.2020 un material util cu privire la Tratamentul fiscal al veniturilor din activităţi independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă.

Articole similare

Comentariul tau aici