Art. 74 din Codul de procedura fiscala prevede obligatia contribuabililor de a declara în termen de 30 de zile, înfiinţarea de sedii secundare.
Prin sediu secundar se înțelege un loc prin care se desfășoară integral sau parțial activitatea contribuabilului, cum ar fi: birou, magazin, atelier, depozit și altele asemenea.Prin sediu secundar se înțelege și un șantier de construcții, un proiect de construcție, ansamblu sau montaj ori activități de supervizare legate de acestea, numai dacă șantierul, proiectul sau activitățile durează mai mult de 6 luni.
Sediile secundare fara obligatii de plata sunt cele care au mai putin de 5 salariati.
Formularul de declaratie a fost aprobat prin Ordinul nr. 1329/2004 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularului Declaraţie privind sediile secundare.
Un model poate fi gasit aici.
Declaraţia privind sediile secundare se depune la organul fiscal în a cărui rază teritorială se află domiciliul fiscal al contribuabilului care le înfiinţează.
Conform pct. 71.1 din Normele de aplicare a Codului de procedura fiscala, actele doveditoare ale informaţiilor înscrise în declaraţia de înregistrare fiscală sunt:
a) copie de pe autorizaţia de funcţionare eliberată de autoritatea competentă sau de pe actul legal de înfiinţare, după caz;
b) dovada deţinerii sediului (act de proprietate, contract de închiriere şi altele asemenea);
c) alte acte doveditoare.
Articole similare
-
Sinteza noutati contabile 2025: actualizari legislative ianuarie–aprilie
Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT! Perioada... -
Complexitatea calculului salarial si cum poate fi aceasta gestionata
Gestionarea salariilor este o componenta importanta a oricarei afaceri,... -
Plasarea fortei de munca in strainatate – bine de stiut
Pentru Facturare si Gestiune recomandam SmartBill. Incerci GRATUIT! ITM...