Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!
Potrivit codului de procedura fiscala, contribuabilul are obligatia de a declara organului fiscal central, in termen de 30 de zile, infiintarea de sedii secundare. Contribuabilul cu domiciliul fiscal in Romania are obligatia de a declara, in termen de 30 de zile, infiintarea de filiale si sedii secundare in strainatate.
Ce este sediul secundar?
Prin sediu secundar se intelege un loc prin care se desfasoara integral sau partial activitatea contribuabilului/ platitorului, cum ar fi: birou, magazin, atelier, depozit si altele asemenea.
Prin sediu secundar se intelege si un santier de constructii, un proiect de constructie, ansamblu sau montaj ori activitati de supervizare legate de acestea, numai daca santierul, proiectul sau activitatile dureaza mai mult de 6 luni.
Contribuabilul care inregistreaza sediile secundare ca platitoare de salarii si de venituri asimilate salariilor potrivit Legii nr. 273/2006 privind finantele publice locale, nu are obligatia declararii acestor sedii.
Declaratia este insotita de o copie de pe certificatul de inregistrare fiscala a contribuabilului de care apartine sediul secundar sau filiala, precum si de copii ale documentelor doveditoare ale informatiilor inscrise in aceasta.
Ce cuprinde declaratia de inregistrare fiscala?
Declaratia de inregistrare fiscala cuprinde: datele de identificare a contribuabilului, datele privind vectorul fiscal, datele privind sediile secundare, datele de identificare a imputernicitului, datele privind situatia juridica a contribuabilului, precum si alte informatii necesare administrarii creantelor fiscale.
Autor articol: Diana Lodoaba, economist, profil Linkedin -click aici-