Dincolo de faptul ca detinerea unui manual de proceduri de inventariere este impusa prin prevederi legale, exista si benefecii prin prisma urmatoarelor considerente :
- un manual aprobat de catre conducerea entitatii este “litera de lege” pentru toti angajatii, astfel ca nu va trebui ca in fiecare an sa le explici tuturor de ce trebuie sa participe la inventariere si care le sunt obligatiile;
- foarte multi din cei care participa la inventar nu stiu cum se procedeaza si ce prevede legislatia, astfel, punerea la dispozitie pentru consultare a acestui document echivaleaza cu un training intern;
- in manual sunt definite rolurile si termenele limita. Astfel, tot ce va trebui sa faci an de an este sa atribui fiecarei persoane un rol in procesul de inventariere.
- in fiecare an, experienta acumulata face ca procesele sa poata fi imbunatatite, astfel ca manualul ar trebui sa fie actualizat anual, pana cand se ajunge la o forma perfect compatibila cu activitatea firmei, profilul angajatilor si orarul de functionare.
- in cazul in care exista diferente la inventar, mentionarea in manual a unui mod standard de rezolvare scurteaza un intreg proces de controverse interne privind asumarea responsabilitatii.
Doresti un manual de proceduri de inventariere, in format standardizat gata de a fi personalizat cu datele si situatia concreta a firmei tale ? Click mai jos :