Cum se declara in 112 impozitul pentru sediile secundare inregistrate

Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!

O societate comerciala care are infiintate mai multe puncte de lucru cu mai mult de 5 salariati va depune o singura declaratie 112 pentru toti salariatii pe CIF ul societatii mame,  insa in anexa 1.1 “Anexa angajator” la formularul 112 “Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate”, la sectiunea F “Impozitul pe venitul din salarii, defalcat pe sediul principal si sediile secundare” se face defalcarea impozitului pe venitul din salarii pe sediul principal si pe fiecare sediu secundar inregistrat fiscal.

Sectiunea F2 “Sedii secundare” se completeaza numai de catre platitorii care au sedii secundare cu minimum 5 persoane care realizeaza venituri din salarii, potrivit Legii nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare.

Obligatii inregistrarii fiscale pentru plata impozitului pe salarii a unui punct de lucru intervine in momentul in care  numarul salariatilor este peste 5 inclusiv. Daca sediul secundar nu este inregistrat ca platitor de venituri din salarii, in Formularul 112 venitul din salarii datorat de salariatii care isi desfasoara activitatea la acest sediu secundar neinregistrat fiscal se declara pe sediul principal.

In cazul in care societatea are CIF pentru sediile secundare ( arem mai mult de  salariati) plata impozitului se va face in contul de trezorerie deschis de unitatea de trezorerie unde are societatea sediul indiciand la cod fiscal beneficiar CIF ul punctului de lucru pentru care se face plata impozitului.

Autor articol: Urzica Laura, economist, profil Linkedin –click aici

Articole similare