Pentru Facturare si Gestiune recomandam Smart Bill. Incerci GRATUIT!
Atunci cand vrei sa tii contabilitatea unei firme sau pe parcurs cand deja firma functioneaza te lovesti inevitabil de cateva situatii care iti fac munca mai dificila. Noi am identificat 8 dintre ele (desigur ca sunt mai multe) si iti prezentam cateva solutii rapide si deloc costisitoare.
1.Vesnica problema a documentelor justificative care nu ajung in totalitate la contabil sau ajung tarziu, dupa inchiderea de perioada. Sau discutii pe tema documentelor pe care unii afirma ca le-au predat celorlalti insa sunt de negasit.
Solutia : atat antreprenorii cat si contabilii sa lucreze in acelasi sistem –care permite vizualizarea documentelor de catre ambele parti si transferul de informatie dintr-o parte in alta.
Ca sa iti dam un exemplu, in sistemul Smart Bill – antreprenorii au modulul lor – de gestiune si/sau facturare, contabilii au modulul lor de contabilitate, datele se transfera automat din unul in celalalt si pot fi accesate de ambele parti de oriunde au acces la internet.
Sincronizarea este simpla, din meniul Sincronizare, introduce datele de acces din modului de Facturare si/sau Gestiune.

2. Salarizarea – este o parte importanta a contabilitatii. De exemplu, pentru o firma mare de IT care are 100 de angajati insa 2-3 facturi de vanzare/luna si alte 10 de achizitii salarizarea este principala activitate a contabilului.
De aceea este important ca aceasta sa fie integrata cu contabilitatea, in acelasi sistem, usor de accesat si de generat notele contabile.
In Smart Bill Contabilitate, salarizare este inclusa, disponibila imediat in fereastra initiala a aplicatiei de contabilitate. O poti accesa de oriunde ai acces la internet, pentru a genera adeverinte, rapoarte si pentru a opera. Poti genera rapid contracte de munca si acte aditionale pentru salariatii tai sau ai firmelor client.Astfel, nu esti dependent de sediul firmei, ca sa poti furniza informatii.

3. Declaratiile – de multe ori se intampla sa utilizezi mai multe sisteme de introducere a datelor, si fiecare declaratie sa o generezi din alta parte.
In Smart Bill contabilitate le ai la un loc, in modulul de declaratii al Smart Bill Conta.
Poti genera D 112, D 300, D 390, D 394, D 100 si D 710.
4. Accesul la date – disponibil doar de la sediul firmei.
Daca ai nevoie urgenta de orice document, fie care esti la ANAF, la banca sau la un consultant in fonduri europene – ex. balanta de verificare, nu trebuie sa te intorci la sediul firmei, sau sa suni un coleg sa ii ceri sa iti trimita documentele. Poti face instant tu acest lucru, accesand aplicatia Smart Bill Conta, de oriunde ai acces la internet.
5. Actualizarea softului pe care il utilizezi – de multe ori trebuie sa parcurgi anumiti pasi, sa astepti rularea unor procese, sa ai rabdarea necesara sa rezolvi erorile care pot aparea.
Automatizarea acestui lucru- adica o aplicatie care sa se actualizeze singura, fara interventia ta este o mare salvare de timp.
Asa este in Smart Bill Conta- programul fiind in cloud actualizarile sunt automate. Primesti notificari automat atunci cand apare ceva nou- cum ar fi o noua versiune a D112.

6. Pierderea datelor din contabilitate
Salvarea datelor, periodic, arhivarea pe suport extern este foarte importanta pentru oricine lucreaza cu date financiare datorita cerintelor legale. Oricine a pierdut fisiere cu date din contabilitate stie ce problema mare reprezinta si ce efort recuperarea lor.
Daca utilizezi Smart Bill Conta nu trebuie sa iti mai faci astfel de griji, fiindca datele sunt disponibile indiferent de dispozitivul pe care il utilizezi. Nu se stocheaza nimic local.
7. Modulul de imobilizari – de regula este prea standardizat, rigid si greu de utilizat.
La multe firme, cu numar mic de imobilizari, acesta este tinut in excel.
In Smart Bill ai modulul de imobilizari integrat in modulul de contabilitate, poti introduce imobilizarile in registru, genera amortizarea, tine evidenta pe centre de cost si locatii si aloca un responsabil.

Este de la sine inteles ca notele de amortizare se inregistreaza automat in contabilitate.
Mai exista o optiune de reconciliere imobilizari-conta care face corelarea datelor din contabilitate cu cele din registru.

8. Calculul automat de taxe
De multe ori calculul de taxe se tine in excel, dupa ce se exporta balanta si se stabilesc cheltuielile deductibile si nedeductibile la platitorii de impozit pe profit, sau veniturile in cazul platitorilor de impozit pe microintreprinderi.
De regula calculul si rezultatul nu se stocheaza in program, fiind salvat si arhivat local de fiecare contabil dupa procedurile proprii.
In Smart Bill Conta poti face asta direct in sistem– prin optiunile disponibile atat pentru mciro cat si pentru impozit pe profit.


In contabilitate asadar sunt multe situatii complexe cu care te poti confrunta si este bine sa alegi solutii standard – de tipul totul inclus, pentru a nu pierde timp cu prea multe solutii paralele, neintegrate.
Ca sa testezi cele 8 situatii descrise, poti sa iti faci cont aici: https://conta.smartbill.ro